Padel lajina

Padel lajina on hauska ja viihdyttävä. Jos olet joskus pelannut tennistä ja pitänyt siitä, tulet rakastamaan tätä. Jos taas olet aloittelija, tämän parempaa lajia aloittaa kavereiden kanssa ei ole olemassakaan. Lajin saloja ei ehkä opi heti ensimmäisellä kertaa, mutta pelaamaan kyllä. Tässä lajissa ykkössyötöllä ei ole väliä, voiman voi jättää treenikassiin ja vain into ja yhteispeli riittää kantamaan hienoon loppusuoritukseen. Ja mikä parasta, tätä voi pelata kavereiden, naisten, miesten ja lasten kanssa yhtä hyvin.

Joskus kuulee sanottavan, että padel on vähän tennistä, vähän squashia ja ehkä jopa osittain pingistä. No onhan siinä jotain perää, mutta padel on kuitenkin täysin oma lajinsa, mitä pelataan lasi- ja metallihäkissä, josta ei niin vaan pääse pallo karkuun.

Säännöt ovat lähes samat kuin tenniksessä, mutta lasien ja osittain seinienkin kautta saa vielä pelata, joten peli elää parhaimmillaan todella pitkään ja kunto loppuu ennen kesken kuin peli itsessään. Padelmailat ovat ihmeellisiä ”finnfoam”-tyyppisiä muovimailoja, lyhyempiä kuin tennismailat ja ilman jänteitä. Padelpallot taas ovat vähän pehmeämpiä ja hitaampia ”tennispalloja”.
Virallisuuksista viis, kannattaa käydä kokeilemassa, tähän on helppo jäädä koukkuun! Mikä muu laji on näin kivaa nelinpelinä ja saa vielä kunnon hien päälle.
Jos haluat tutustua, mitä lajista virallisesti sanotaan niin löydät sen täältä (www.padel.fi/padellajina/) ja on tietenkin hyvä tutustua lajin sääntöihin (https://padel.fi/materiaalipankki/#padelsaannot) myös etukäteen. Virallinen suosituksemme on kuitenkin Youtube. Hae sieltä padelvalmennus ja katso muutama video etukäteen niin on tosi paljon kivempaa heti alusta alkaen!

Copyright 2023. ÅiFK Padel.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About